Welkom bij het avontuur van je leven!

Zit het ondernemerschap in jouw bloed en begint het al te kriebelen als denkt om voor jezelf te beginnen als make-upartiest? Wil je die stap wagen en ondernemer worden? Wij zijn ook ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent. Wij zullen hier de belangrijkste toelichten.

1. Eigen baas worden

Veel mensen denken er over na om een eigen make-upbedrijf te starten, zodat ze eindelijk alles op hun ‘eigen manier’ doen en veel zaken zelf bepalen. Dit is een goede reden om voor jezelf te beginnen en om te laten zien dat je het beter doet dan jouw ‘baas’. Vraag vooral veel informatie aan ervaren ondernemers die veel kennis en ervaring hebben opgebouwd. Vraag dan ook zelfs advies bij je ‘oude baas’.

2. Financiële vrijheid

Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen. Daarom is het belangrijk vooral te investeren in jouw schoonheidsbedrijf. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard!

3. Alles zelf in de hand

Als je in loondienst werkt, bepalen vaak anderen jouw toekomst. Maar bij jouw eigen bedrijf doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en daar zo goed mogelijk gebruik van maakt. Je bent vrij van toestemming vragen om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Je bent sneller en flexibeler

We kennen veel grote logge en bureaucratische organisaties en oefenen daar als werknemer maar moeilijk invloed op uit. In de praktijk moeten verschillende leidinggevenden toestemming geven aan nieuwe projecten en collega ‘s vertellen je dat dingen hetzelfde moeten blijven omdat het ‘altijd zo gegaan is’. Als je een kleine zelfstandige bent, heb je de kans veel sneller beslissingen te nemen en heb je vrij spel. Je bent eigen baas. Op deze manier speel je direct in op nieuwe trends en mogelijkheden.

5. Je bouwt iets op voor later

Als je een eigen onderneming hebt, gaat die na verloop van tijd een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Die waarde ‘verzilver' je door het bedrijf aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezond bedrijf hebt dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, wordt het misschien jouw pensioenvoorziening. Een eigen schoonheidsbedrijf opzetten is een investering voor later.

6. Je bent meer in balans

Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Thuis, in je garage of ergens anders in jouw woonplaats of in een business center. Dat biedt voor de zakelijke dienstverlening vaak een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

7. Je bent een avonturier

Het ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je neemt een stap waar de meeste mensen bang voor zijn. Maar besef dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar deze stap nemen! Zoek netwerken met make-upondernemers op en ga dit avontuur aan!

Voor ons is iedere ondernemer een echte avonturier!

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0