Stap voor stap: Smokey eyes voor de feestdagen

06/12/2019 Thomas Verlinden

De feestdagen komen er weer aan. De ideale reden dus om volop nieuwe make-uplooks uit te testen! De ultieme feestlook is een sexy smokey eye. Die kan je creëren met donkere kleuren, maar je kan ook kiezen voor glimmend goud of opvallend groen. Alles is mogelijk, zolang de aanzet aan de wimperrand maar intensief is.

Weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Volg dan deze stap voor stap gids!

Stap 1: Breng foundation en valpoeder aan

Door een klein vleugje foundation op de oogleden aan te brengen zal je make-up beter blijven. Trek je wenkbrauw omhoog zodat je het volledige ooglid kan bedekken. Breng ook niet te veel foundation aan want dan zal het product smelten. Onder de oogleden breng je met een penseeltje los poeder aan met deppende bewegingen. Dit noemen we valpoeder. Het vangt vallende oogschaduw op zodat je het achteraf snel kan wegvegen.

_DSC0068_DSC0070

Stap 2: Maak een lijntje

Trek met een kohlpotlood een lijntje langs de wimpers op het bovenste ooglid. Het lijntje moet niet te dun zijn want het wordt nog vervaagd. Laat het lijntje aan het einde van de oogleden een beetje omhoog lopen. Vervaag het dan met draaiende bewegingen. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe.

_DSC0071_DSC0072

Stap 3: Breng oogschaduw aan

Breng de oogschaduw van buiten naar binnen toe aan. Zo is de buitenkant donkerder omdat er nog meer oogschaduw op het penseel zit. Werk met deppende bewegingen. Vervaag de oogschaduw met ronddraaiende bewegingen. Werk ook naar boven en naar buiten toe tot je het rokerige effect krijgt. Ook onderaan het oog breng je oogschaduw aan. Maak een dun lijntje van buiten naar binnen toe.  Werk met kleine en korte strijkbewegingen. Verbind de boven en de onderkant van het oog met extra oogschaduw. Vervaag voorzichtig het onderste lijntje.

_DSC0078_DSC0082

Stap 4: Licht de ogen op

Breng lichte oogschaduw aan in de ooghoeken. Licht aanstippen is vaak al voldoende. Vervaag de lichte kleur met zachte strijkbewegingen. Start aan de binnenkant en werk naar buiten. Ook onder de wenkbrauwen ga je oplichten. Gebruik dezelfde lichte kleur en breng ze met deppende bewegingen onder de wenkbrauw aan (vooral aan de slapen). Vervaag het tot de oogschaduw een mooi geheel vormt.

_DSC0099_DSC0104

Stap 5: Werk de smokey eyes af

Neem eerst het valpoeder onder de ogen weg met een dik penseel. Breng dan een laagje mascara aan. Op de onderste wimpers breng je geen mascara aan. Maak een lijntje met kohlpotlood in het oog. Laat dit lijntje doorlopen in de ooghoek. Je werkt je look volledig af met een beetje blush en lipgloss. Het accent ligt op de ogen, de lippen kan je best neutraal houden.

_DSC0111_DSC0114_DSC0131

Met deze smokey eyes ben je helemaal klaar voor de feestdagen! Perfecte smokey eyes maken is een techniek voor gevorderde visagisten, dus oefenen is heel belangrijk. Zet je al voor de spiegel en probeer het enkele keren uit. Zo ben je er zeker van dat je stralende feestlook geslaagd is!

_DSC0140

Met dank aan visagiste en docente Melissa Pöpsel voor de foto's en de tutorial!


cpWouldYouCaps

 • Je vertaalt de wensen van elke bruid en elk feestbeest in een stijlvolle look.
 • Jij stemt make-up perfect af op de jurk, het kapsel en de sieraden van de bruid.
 • Eye-catching eyeliner, valse wimpers en smoky eyes? Jij kan het allemaal!
 • Jij laat elke bruid stralen en schitteren op haar grote dag.


Make-Up: Bridal & Party, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 5 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • 299.00

cContent

 • Huwelijkstradities in verschillende culturen
 • De wensen van de bruid
 • Make-up, sieraden, kapsel en trouwjurk als één geheel
 • Inspiratie opdoen: magazines en Instagram
 • De perfecte bruidsmake-up
 • Eyeliner
 • Valse wimpers
 • Smoky eyes
 • Feestmake-up voor clubs, diners en galabals
 • Hoe krijg ik een naturel resultaat?

blogAvailable


relatedBlogs

Nieuwe make-upopleidingen!previousLabel

Bescherm je huid voor de koude winter

nextLabel

Gelaatsmaskers om van te smullen

relatedCourses


Make-Up: Bridal & Party

Volg de cursus Make-Up: Bridal & Party en ervaar onze leerzame praktijklessen.

courseMaterial


Make-up Artist Standaard Kryolan

385.00

buyMaterial

Make-up Artist Professioneel Kryolan

538.50

buyMaterial

Make-up Bridal and Party Kryolan

220.00

buyMaterial

Make-up Artist Allround Kryolan

839.50

buyMaterial

Make-up Bridal and Party Make Up For Ever

217.00

buyMaterial

studyCategories


Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Evenementen & Organisatie

Make-Up

blogTags


Bruidsmake-upFeestmake-upPartymake-upVisagie trouwOpleiding bruidsmake-upOpleiding feestmake-upCursus bruidsmake-upCursus feestmake-upBruidsvisagieFeestvisagie

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0