Bescherm je huid voor de koude winter

04/12/2019 Thomas Verlinden

De temperaturen dalen en iedereen haalt warme kleren uit de kast. Maar vaak vergeten we onze huid ook te beschermen, met uitdroging tot gevolg. De lage temperaturen buiten, afgewisseld met verwarmde ruimtes binnen en lange, hete douches eisen hun tol. Met de juiste maatregelen beperk je echter de schade voor je huid en straal je zelfs in de winter. Volg onderstaande tips om je huid optimaal te beschermen tegen de komende koude.

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Voeg daar nog eens buiten een koude wind aan toe, waarna we direct in lekker warme huiskamers stappen en de koude proberen te compenseren door een relaxerend badje. We realiseren ons hierbij niet dat in bad liggen of onder de douche stappen ook daadwerkelijk water uit onze huid haalt met als resultaat een schrale huid en droog en futloos haar.

En dat is niet het enige, zowel de warmte van het water als het water zelf haalt de natuurlijke hydraterende oliën uit onze huid. En zodra we uit de douche stappen, blijft onze huid vocht verliezen door de laatste restjes water die erop verdampen. Maar wat kunnen we hier nu aan doen?

Hydrateren!

Uitdroging voorkomen doe je door middel van een vochtinbrengende crème die het vocht daadwerkelijk in de huid sluit, maar ook de huid laat ademen. Kies daarom voor een dikke, geur-vrije, vochtinbrengende crème in plaats van een lotion en breng hem na elke douche of bad aan. Enkele keren per week scrubben doet ook wonderen om de dode droge huidcellen weg te schrobben en het nieuwe laagje huid eronder te voorschijn te toveren.

Gebruik bijvoorbeeld een koffiescrub of een scrub op basis van suiker. Havermout is ook een goed idee voor een zachtere aanpak én hydratatie. Twee in één dus! Je gewone douchegel ruil dan best ook in voor een product dat je huid hydrateert.

Handen en haar

Om te voorkomen dat je droge nagels splitten of je huid spant, moet je handschoenen dragen en regelmatig een handcrème smeren. Zo voorkom je dat je huid gaat vervellen tussen je vingers en je ellebogen als schuurpapier aanvoelen. Als laatste is het belangrijk dat je ook je haar weet te beschermen, was het daarom een keer per week met een vochtinbrengende conditioner.

Laat parfum maar achterwege

Tot slot nog snel even een wolkje parfum voor je weer de deur uit gaat? Dat laat je in de winter best achterwege. Door de alcohol in je favoriete geurtje droogt je huid uit tijdens de dag zonder dat je het beseft. Bovendien zorgt het ervoor dat het vermogen van de huid om het vochtgehalte op peil te houden sterk verminderd.

Parfum kan ook een lichte irritatie veroorzaken die verdere verdediging tegen uitdrogingselementen kan tegengaan. Laat je flacon voor alledaags gebruik dus maar best staan en gebruik het eerder sporadisch voor dat ene etentje of met Kerst en Oudjaar. Je huid zal je dankbaar zijn!


cpWouldYouCaps

 • Droge huid, vette huid, jonge huid, oudere huid... Voor elk huidtype kies jij de correcte gelaatsverzorging.
 • Je weet welke crème en verzorgingsproducten bij je klant passen. Jij kan immers werken met een waaier aan producten en materialen.
 • Je kan een professionele gelaatsmassage geven en maskers aanbrengen.


Gelaatsverzorging, aProfession

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 5 cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass
 • 279.00

cContent

 • Hoe verwen ik mijn cliënten met een ontspannende gelaatsverzorging?
 • Hoe laat ik mijn cliënten stralen op een langere termijn?
 • Hoe kan ik rekening houden met de verschillende gelaatstypes?
 • Hoe vind ik mijn eigen weg in de verzorgingswereld?
 • Welke materialen en producten kan ik allemaal gebruiken?
 • Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwe technieken in de schoonheidsverzorging?

blogAvailable


relatedBlogs

Wauw! Wat ziet zij er oogverblindend uit!

DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

Schrijf met jouw talent een succesverhaalpreviousLabel

Perfect red lips

nextLabel

Stap voor stap: Smokey eyes voor de feestdagen

relatedCourses


Gelaatsverzorging

Na deze dynamische groepslessen voer je de perfecte gelaatsverzorging uit.

courseMaterial


Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

330.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

213.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Anubis

212.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Professioneel Anubis

329.00

buyMaterial

studyCategories


Schoonheidszorgen

blogTags


GelaatsverzorgingGezichtsverzorgingSchoonheidsspecialistCursusOpleidingWorkshopTrainingDiplomaLessenSchoolAvondonderwijsAvondschoolSchoonheidsschoolGroepslesVolwassenenonderwijs

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0