Home / Make-Up /Make-Up: Fashion
Avondschool Make-Up: Fashion

Make-Up: Fashion

 • Diploma
 • groep
 • 5 lessen van 3 u/les

Boek nu deze training

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Visagist bij modeshows, fotoshoots en magazines
 • Fashionstylist met expertise in make-up en beauty
299.00
Stuur naar een werkgever
Make-Up Artist, een beroep met toekomst

Noami Campbell, Cara Delevingne en Kendall Jenner? Allemaal mode-iconen die op covers en op catwalks stijl en sexappeal uitstralen. Dat deze dames er altijd zo picture-perfect uitzien, danken ze aan meer dan designkleding alleen: ze dragen flawless fashionmake-up. Klaar om te ontdekken hoe je die look nabootst? Dan ben je hier aan het juiste adres.

In deze dynamische opleiding leer je jouw make-uptechniek afstemmen op de veeleisende verwachtingen in de fashionwereld. Dramatisch en strak of speels en frivool? Jij ontdekt hoe je modellen een oogverblindende catwalklook aanmeet. Zo kan jij binnenkort aan de slag achter de schermen bij modeshows en fashionshoots. Echt iets voor jou!

wil jij...
 • leren hoe je modellen die typische catwalklook aanmeet
 • alles leren over cutcrease, ombre lippen, glowy nude en nog zoveel meer
 • jouw vaardigheden als visagist verder verfijnen
 • meer klanten aanspreken door jouw aanbod uit te breiden
 • snel aan de slag achter de schermen van de fashionwereld

programma

Lijst met cursusinhoud
 • High fashion, haute couture en de laatste trends
 • Smokey eyes
 • Cutcrease en eyeliner
 • Ombre lippen
 • Glowy nude look
 • Face charts
 • Looks voor catwalk en modeshows
 • Looks voor magazines en editorials
 • Color blocking
 • Studiobelichting en zwart-witfoto’s
Vaardigheden
 • Strak en dramatisch of speels en frivool? Jij hebt elke look onder de knie!
 • Jij zorgt er met magnifieke make-up voor dat elk model stijl en sexappeal uitstraalt.
 • Je bent onmisbaar achter de schermen bij modeshows en fotoshoots.
Avondschool Make-Up: Fashion

Beschikbaarheid van de cursus Make-Up: Fashion

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons

STUDIETRAJECTEN

Make-Up Artist
Diploma
groep
19 lessen van 3 u/les
990.00
Make-Up Artist

Elke vrouw weet: make-up matters! Mooi aangebrachte make-up maakt dan ook het verschil tussen een onopvallende verschijning en een adembenemende uitstraling. Sexy, stijlvol of subtiel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zin om alle mogelijkheden te ontdekken, voor elke gelegenheid en voor elke gezichtsvorm? Dan zit je hier helemaal goed!

In deze allesomvattende make-upopleiding leer jij eerst de belangrijkste basistechnieken aan: van foundation en eyeliner tot oogschaduw. Daarna ontdek je hoe je bruiden wedding-proof maakt, modellen een typische catwalklook bezorgt en tv-sterren van het scherm laat spatten. Alles komt aan bod. Zo groei jij in één opleiding uit van beginner tot volwaardig visagist!

Carrièremogelijkheden
 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker in een beautystudio of schoonheidssalon
 • Visagist voor televisie, events, magazines, modeshows, fashionshoots, filmsets,…
 • Trouwplanner of fashionstylist met expertise in beauty en make-up
Programma
Module: Make-Up: Basics
Module: Make-Up: Bridal & Party
Module: Make-Up: TV & Movie
Module: Make-Up: Fashion
Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Make-Up Artist volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Make-Up Artist bespaar je maar liefst € 106. Een echte aanrader dus!

praktische info

Lesdagen

De opleiding Make-Up: Fashion bestaat uit 5 leerrijke lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Jouw docent stelde in samenwerking met Beautyblue een voordelig pakket samen met kwaliteitsvolle producten, helemaal op maat van jouw opleiding.

Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Zij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Experience leads to excellence, daar zijn we vast van overtuigd. Wanneer je deze opleiding volgt, bent je verplicht om stage te lopen bij een volbloed visagist. Op stage leer je mensen in real life maquilleren. Je doet er waardevolle werkervaring op en timmert er aan een netwerk in de beauty- en fashionbranche. Bovendien doe je op stage ook zelfvertrouwen op. Ideaal als je snel wil starten als professioneel Make-Up Artist!

Bepaal zelf waar en wanneer je stage loopt. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een fashionmagazine of een modeketen. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding.

Examen en diploma

Tijdens je opleiding maak je een professioneel portfolio. Jouw docent beoordeelt je portfolio en je inzet tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het diploma Make-Up: Fashion. Met dit diploma heb je alles in the pocket om modellen die typische catwalklook aan te meten. Wil je zelfstandig aan de slag in hoofd- of bijberoep? Dan is het zeker handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: Fashion

Waarom is deze opleiding iets voor mij?

Als make-upartiest is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te verfijnen. Net daar draait het in deze intensieve opleiding om. Je ontdekt namelijk hoe je met jouw make-uptechniek ook de fashionwereld verovert. Perfect als je jouw aanbod wil uitbreiden of als je jezelf als fashionstylist wil specialiseren in modemake-up.

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?

Ja, we raden aan om eerst de opleidingen Make-Up: Basics en Make-Up: Bridal & Party te volgen. Om actief aan deze opleiding deel te nemen heb je best de belangrijkste basistechnieken in de visagie al onder de knie.

Oefen ik in de les op echte mensen?

Ja, vanaf de tweede les heb je een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan de lessen. Door echte mensen te maquilleren krijg je alle make-uptechnieken vlot in de vingers.

Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?

Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan Make-Up, maak een keuze en schrijf je in.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze intensieve make-upopleiding bedraagt 299.00 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een make-up addict die de fashionwereld vanbinnen en vanbuiten kent. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Avondschool Make-Up: Fashion

Getuigenissen

Moshin F.


Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.


Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.


Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Recente blogposts