Home / Make-Up /Make-Up: Dragqueen
Make-Up: Dragqueen avondschool

Make-Up: Dragqueen

 • Attest
 • groep
 • 3 lessen van 6 u/les

Boek nu deze training

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Inhouse visagist in een club of bar
375.00
Stuur naar een werkgever
Make-Up Artist, een beroep met toekomst

Uitbundige kapsels, stevige boezems en flamboyante outfits. Dragqueens sleutelen zorgvuldig aan hun divalook en podiumpersoonlijkheid. Daar hoort natuurlijk ook indrukwekkende make-up bij: van expressieve ogen tot zwoele lippen. Maar hoe pak je die zones net aan bij een man? Ontdek het hier!

In deze unieke make-upopleiding leer jij hoe je mannen met make-up omtovert in een extravagante dragqueen. Je leert ook hoe je de make-up fixeert voor een langdurige hold. Zo kan elke dragqueen haar performance met stijl, sexappeal én zelfvertrouwen afwerken. Jij maakt het plaatje compleet. Perfect voor visagisten die houden van een stevige dosis glitter en glamour!

wil jij...
 • leren hoe je mannen met make-up omtovert in echte diva’s
 • alles leren over correcties, glitters, blush en nog zoveel meer
 • jouw vaardigheden als visagist verder verfijnen
 • meer klanten aanspreken door jouw aanbod uit te breiden
 • snel aan de slag achter de schermen van dragshows

programma

Lijst met cursusinhoud
 • Basistechnieken
 • Concealer en kleurcorrectie
 • Foundation en camouflage
 • Gezichtsvorm: van man naar vrouw
 • Contouren van de neus, ogen en lippen
 • Highlighting en shading
 • Een warme bruine huid
 • Vullen en stylen van wenkbrauwen
 • Smoky eyes
 • Valse wimpers
 • Glitters en blush
 • Fixeren voor een langdurig resultaat
 • De pruik opzetten en onderhouden
Vaardigheden
 • Jij creëert uitbundige, expressieve en indrukwekkende looks, altijd picture-perfect!
 • Je tovert elke man om in een stijlvolle en sexy dragqueen.
 • Jij zorgt ervoor dat elke dragqueen met zelfvertrouwen én uitstraling het podium opstapt.
Volwassenenonderwijs Make-Up: Dragqueen

Beschikbaarheid van de cursus Make-Up: Dragqueen

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons

praktische info

Lesdagen

De opleiding Make-Up: Dragqueen bestaat uit 3 leerrijke lessen. Elke les duurt 6 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Momenteel stelt jouw docent in samenwerking met Beautyblue een voordelig pakket met kwaliteitsvolle producten samen, helemaal op maat van jouw opleiding. Binnenkort vind je hier meer informatie over dat pakket.

In elke les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een broer, zoon, vriend of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Hij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Daarom moedigen we je aan om je make-uptechniek ook na de lesuren op zoveel mogelijk mannen te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld door stage te lopen in een club of bar waar regelmatig dragshows plaatsvinden. Op stage doe je waardevolle werkervaring op en bouw je aan een netwerk. Je sprokkelt ook zelfvertrouwen. Dat is handig als je snel professioneel wil starten met het maquilleren van dragqueens!

Bepaal waar en wanneer je stage loopt. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens je opleiding maak je een professioneel portfolio. Jouw docent beoordeelt je portfolio en je inzet tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het attest Make-Up: Dragqueen. Met dit attest heb je alles in the pocket om dragqueens te laten uitblinken op het podium. Wil je zelfstandig aan de slag in hoofd- of bijberoep? Dan is het zeker handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: Dragqueen

Waarom is deze opleiding iets voor mij?

In deze unieke opleiding dompel je jezelf onder in make-uptechnieken voor mannen. Dat vraagt een heel andere aanpak. Zelfs voor ervaren visagisten is het een leuk en leerrijk avontuur. Perfect voor visagisten die houden van een nieuwe uitdaging, én natuurlijk ook een stevige dosis glitter en glamour kunnen verdragen!

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?

Iedereen kan deze cursus volgen: professionals, zelfstandigen, beginners,... Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent legt de make-uptechnieken stap voor stap uit.

Oefen ik in de les op echte mensen?

Ja, je oefent op een model dat je zelf mee naar de les brengt. Denk bijvoorbeeld aan een broer, zoon, vriend of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan de lessen. Door echte mannen te maquilleren krijg je alle make-uptechnieken vlot in de vingers.

Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?

Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan beautyopleidingen, maak een keuze en schrijf je in. Fashionmake-up, airbrush of make-up voor huwelijken en party’s? Jij kiest!

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze unieke make-upopleiding bedraagt 375.00 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een echte make-up addict met jaren ervaring en expertise op de teller. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Make-Up: Dragqueen volwassenenonderwijs

Getuigenissen

Moshin F.


Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.


Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.


Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Recente blogposts