Alumni getuigen: Debby over de opleiding Make-up Artist: Special Effects

14/01/2022

“Ik was al jaren aan de slag als zelfstandige make-upartiest voor feestjes, evenementen en ook voor de televisie. Dat is de job die perfect bij me past en waar ik enorm veel voldoening uit haal.” Debby wilde haar skills uitbreiden met een meer gewaagde vorm van make-up. “Ik heb altijd veel fantasie gehad en wil die uiten in mijn werk.”
 
Debby volgde de groepsopleiding Make-Up Artist: Special Effects. “Hoewel ik al verschillende make-upproducten en -technieken kende, leerde ik enorm veel bij. We oefenden bijvoorbeeld met latex en vetmake-up, waar ik voor het eerst mee in aanraking kwam. We leerden zelfs snijwonden en andere letsels nadoen, wat geweldig was!” De groepslessen lagen haar erg goed. “De campus in Gent bleek het dichtst bij, dus daar was ik iedere week te vinden. Ik oefende op medestudenten en samen leerden we de meest overtuigende effecten uitvoeren.”
 
Debby sloeg de stage over door haar drukke schema. “Ik hoorde wel dat het voor de andere studenten een enorme meerwaarde was om de technieken in het werkveld te oefenen. Aangezien ik al ervaring had als make-upartiest en de lessen enorm praktijkgericht waren, kreeg ik alles goed onder de knie.”
 
En nadat ze haar diploma behaalde? “Ik liet mijn klanten meteen weten dat ik vanaf dan ook special effects uitvoerde en ik updatete mijn sociale media om mijn creativiteit te laten zien. Twee maanden later kreeg ik een mailtje van een groot pretpark om daar voor Halloween acteurs te gaan opmaken. Dat was geweldig, en dat heb ik sindsdien nog vaak gedaan!”
 
Spreekt het verhaal van Debby je aan? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Make-Up Artist: Special Effects aan AMUA!


relatedBlogs

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

Oud-studente Sarah Simons behaalde dit jaar haar diploma Make-Up Artist. Nu staat ze als MUA op Tomorrowland

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard


relatedCourses


previousLabel

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

nextLabel

5 tijdloze make-uplooks voor elke festivalganger

relatedCourses


Make-up Artist Special Effects

Onderwijs jezelf in SFX Make-up en ga voor een stabiele job.

courseMaterial


PENSELENSET GRIME KRYOLAN

€168.81

buyMaterial

SPECIAL FX PROFESSIONEEL KRYOLAN

€167.16

buyMaterial

SPECIAL FX STANDAARD KRYOLAN

€246.44

buyMaterial

studyCategories


Schoonheidszorgen

Tekenen & Schilderen

Make-Up

Creativiteit

blogTags


TestimonialMake-up artistAfgestudeerdMake-upSpecial effectsMake-upartiestAlumniGroepslessenAvondonderwijsVolwassenenonderwijsAfstandonderwijsAmuaOpmaken

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0